“Naast de verhoging van benzineprijs, zijn de prijzen van basisgoederen ook verhoogd in de winkels. Nu kom ik helemaal niet uit met mijn geld”, zegt Randel. Hij zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij over een week 65 jaar wordt.

“Ik heb kinderen en weet dat zij mij zullen verrassen, maar gesteld ik er alleen was, hoe zou ik het dan kunnen overleven? Normaal doe ik dagelijks mijn eigen dingen. Je hebt momenten waarop mijn kinderen boodschappen voor mij doen, maar als man probeer ik nog alles zelf te doen waar ik kan. Ik ga dagelijks naar de winkel om mijn krant, melk, brood en ei te kopen en zie dat er keer op keer een verschil is in de prijzen en dat betekent ook dat ik keer op keer met meer geld op zak moet lopen, dat is heel gevaarlijk, vooral nu. De criminaliteit is juist meer gestegen dankzij de situatie in het land. Je bent als oudere burger van het land noch als jonge stampu persoon nergens veilig, niet op je erf, over straat, in een winkel, bij de drogist of poli en niet eens in je keuken of toilet. Je moet steeds op je hoede zijn”, benadrukt Randel.

“Tijdens het zitten op het toilet moet je aan alle gevallen denken de je kunnen overkomen. Ik ben misschien extreem bezig, maar dat gebeurt. Hoe gaat er een einde komen aan deze uitbuiting van ons? Je hebt jongeren die op straat gaan en soms ook ouderen, als wij als zestigplusser gezamenlijk over straat gaan komt er dan nog geen verschil. Ik weet helemaal niet wat er nog meer gedaan moet worden om een verschil te brengen. Wij leven al bijna aan het eind van het jaar en mensen zitten nu al met hun handem in hun haar van hoe zij het de komende dagen zullen overleven. Ik weet het echt niet meer, maar dit kan niet”, aldus Randel.

(Foto: ter illustratie)

TM

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.