Seks na je 60e: doen of niet doen? Het beeld van de seniore burger die op de datum van het pensioen stopt met seks, is ver bezijden de waarheid. Ouderen zijn niet alleen seksueel behoorlijk actief, regelmatig van bil gaan is bovendien erg goed voor de kwaliteit van de herfst van het leven.

Uit onderzoek blijkt dat zowat de helft van de zestigers en een derde van de zeventigers HET nog regelmatig doet. Een groot deel is seksueel niet meer actief, vooral omdat de levenspartner op de een of andere manier is weggevallen.

Seniorenseks heeft diverse voordelen. Het is bijvoorbeeld goed tegen slapeloosheid, iets waar ouderen vaak last van hebben. Dat heeft te maken met het hormoon oxytocine, een natuurlijk opiaat dat vrijkomt bij het vrijen. Bonus: het niveau van het stresshormoon cortisol gaat omlaag, dus je lichaam en geest ontspannen nóg meer.

Tijdens het vrijen komt ook endorfine vrij. Behalve dat dit hormoon werkt als een natuurlijke pijnstiller, helpt het ook meer menselijk groeihormoon vrij te maken waardoor je minder sterk veroudert.

Last van hoofdpijn, migraine, lichte depressies? Duik de koffer in, want seks is het beste natuurlijke medicijn!

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.