Priscilla Chan is sinds dit weekend de echtgenote van Mark Zuckerberg. Na een relatie van negen jaar paste ze zaterdag haar Facebook-status aan tot ‘getrouwd’. Maar wie is de vrouw aan de zijde van één van de rijkste en meest besproken mensen ter wereld?

Op de beurs doet Facebook het vooralsnog niet al te best, maar privé lijkt het een stuk beter te gaan met Mark Zuckerberg. Hij stapte in het huwelijksbootje met de vrouw die hij negen jaar geleden op Harvard leerde kennen. De nieuwe ‘First Lady’ van Silicon Valley rondde pas onlangs haar studie als kinderarts af, een ideale smoes om het huwelijk zo lang mogelijk geheim te houden. Het geplande huwelijksfeest werd immers omschreven als een feestje ter gelegenheid van haar nieuwe diploma.

Maar jaren eerder studeerde Priscilla Chan biologie aan Harvard. Daar kruiste ze het pad van de man die in de jaren nadien wereldberoemd zou worden met zijn sociaalnetwerksite Facebook. In The New Yorker onthulde Chan dat ze Zuckerberg de eerste keer zag toen ze in de rij stond om het toilet te gebruiken op een studentenfeestje van Alpha Epsilon Pi. Hun relatie hield stand toen Zuckerberg de school verliet om aan zijn Facebook te werken. Hij zou later naar de campus terugkeren om personeel te recruteren en bood toen ook Chan een functie binnen zijn bedrijf aan.

Chan trok echter naar Californië waar ze haar studies voortzette en tevens docente wetenschappen werd. Haar relatie met Zuckerberg konden we volgen met foto’s die ze uiteraard op Facebook postte. Volgens Chan is het niet alleen Zuckerberg die de broek draagt, aangezien hij aan enkele strikte regeltjes dient te gehoorzamen. Zo moest hij zijn werk gedurende één avond per week opzij schuiven om tijd met haar door te brengen en het stel moest minstens honderd minuten samen doorbrengen, niet in zijn appartement en al zeker niet op Facebook.

Uiteindelijk trok Priscilla bij Zuckerberg in, nieuws dat hij ook weer via Facebook bekendmaakte: ‘Priscilla Chan komt dit weekend bij mij wonen. Nu hebben we alles dubbel, dus als iemand huishoudtoestellen, borden, glazen, etc. nodig heeft, kom maar langs en neem ze mee voor we ze weggeven.’ Al snel kreeg het koppel er een derde bewoner bij: de hond Beast.

Ook op Facebook zelf heeft Priscilla haar stempel gedrukt. Zo onthulde Zuckerberg tegenover ABC News dat gesprekken met haar hem tot het idee brachten om iets rond orgaandonatie op Facebook te doen. Zuckerberg ging speciaal voor Chan ook Mandarijns leren, maar dat werd geen succes. Al kan Zuckerberg wel conversaties voeren met de grootmoeder van zijn bruid.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.