De Zweedse winkelketen H&M opent in 2013 haar grootste winkel ooit met een oppervlakte van maar liefst 5.300 vierkante meter.

H&M tovert de ruimte van de Chase bank en de kantoorruimte erboven aan 589 Fifth Avenue, 48th Street in New York in 2013 om tot een zes verdiepingen tellende winkel van 5.300 vierkante meter.

Opvallend is dat de winkel slechts drie blokken verwijderd is van een andere shop van de keten. “We hebben vaker winkels die dicht bij elkaar zitten. Het is niet ongewoon. Het zorgt voor meer ‘verkeer’”, meldt een woordvoerster aan WWD.

H&m opende in 2000 haar eerste winkel in de Verenigde Staten. Sindsdien opende de winkelketen er 10 in Manhattan en 247 in de rest van de Verenigde Staten. De op dit moment grootste winkel is gehuisvest in Caesars in Las Vegas en telt 4.600 vierkante meter.

“We plannen het komende jaar nog 275 nieuwe shops te openen”, vertelt Karl-Johan Persson, CEO van de winkelketen in een financieel rapport. “We openen winkels in landen waar we al winkels hebben, maar ook in vijf nieuwe landen: Bulgarije, Mexico, Litouwen, Maleisië en Thailand. Daarnaast zal de webshop vanaf de herfst ook in de Verenigde Staten beschikbaar zijn.”

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.