De 37-jarige pandit RS. is op donderdag 27 augustus door de politie van het bureau Livorno op zijn woonadres in het ressort opgespoord en aangehouden.

De aangeefster P.A. deed op dinsdag 13 juli aangifte ter zake belaging en bedreiging tegen de pandit. Uit het voorlopig politieonderzoek kwam naar voren dat de minderjarige dochter van de aangeefster ziek was. Aangezien het meisje geen beterschap vond bij de arts, besloot de moeder de Hindoe priester aan te doen. Daar vond het meisje genezing en de pandit hield de aangeefster voor dat haar dochter voor volledig herstel vervolg genezingshandelingen moest ondergaan.

Op grond hiervan maakte de vrouw telefonisch een afspraak met de priester. De genezer hield de vrouw toen voor dat zij alleen langs moest lopen. De moeder gaf gevolg hieraan en bij die gelegenheid ging zij spontaan met de man mee die seksuele handelingen met haar pleegde. Hierna ontmoette ze R.S. frequenter die zijn seksuele lusten bleef voortzetten. De priester legde zelfs de intieme handelingen tussen hem en de aangeefster vast.

Op een bepaald moment realiseerde de vrouw zich dat zij helemaal niet goed bezig was. Zij stelde de priester hiervan op de hoogte en besloot een einde te brengen aan de ontmoetingen met de pandit. De man kon zich niet verenigen met haar besluit en begaf zich meermalen voor de woning van de vrouw, alwaar hij haar chanteerde. Ook hield de priester de vrouw voor dat hij over krachten en of machten bezit, om vrouwen zwak te maken en te overhalen met hem mee te gaan.

Na uitgewerkte informatie, spoorden de wetsdienaren de verdachte op en hielden hem op zijn woonadres aan. De verdachte verklaarde aan de politie dat hij de zaak al heeft besproken met de aangeefster en haar verder niet meer lastig gaat vallen.

De Hindoepriester R.S. is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst.

 

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.