Een deel van de weg waar de 'Highway met flyovers' in Suriname zal worden gebouwd.

Door Johan Donner

PARAMARIBO – Met de bouw van de ‘Highway Paramaribo Zanderij’ zal in maart 2013 worden gestart om het uiterlijk in 2015 af te kunnen hebben.

Deze informatie is afkomstig van directeur Stanley Koole van het ingenieursbedrijf ACE Consultancy, dat de directievoering op zich zal nemen bij de bouw van deze weg.

Vanmorgen heeft Koole het contract hiertoe getekend, samen met minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW) en directeur Melvin Foen A Foe van het Directoraat Civiel Technische Werken van OW.

ACE gaat voor de aanleg van de Highway samenwerken met het Chinese Dalian, dat ook voor de totstandkoming van de financiering een bijdrage heeft geleverd en al meerdere wegenbouwprojecten in Suriname heeft afgewerkt.

Vanaf het Molenpad tot voorbij de Wijdenboschbrug zal een fly-over van 900 meter gebouwd worden, zodat de highway het normale verkeer niet zal hinderen.

Verder op de route zullen nog ruim zes of zeven flyovers gebouwd worden. Er komen op deze route ook twee rotondes te liggen.

De ‘Highway Paramaribo Zanderij’ wordt een vierbaansweg, die de transportmogelijkheden tussen Zanderij en Paramaribo enorm zal verbeteren.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.