Home » Surinaams nieuws » Highway Cup 2013: FC Interpul en Jong Atta Boys naar volgende ronde

Highway Cup 2013: FC Interpul en Jong Atta Boys naar volgende ronde

De Highway Cup 2013 werd zondag voortgezet met de derde speelweek. In poule B hebben de ploegen van FC Interpul en Jong Atta Boys zich geplaatst voor de volgende ronde. Nog een ploeg kan zich uit deze groep plaatsen voor de volgende ronde. Silver Star, Jong Wilhelmina en Blue Wing maken kans hierop, staat in een persbericht.

FC Interpul won met 6-2 van Blue Wing, na een 2-2 ruststand. Blue Wing speelde goed en maakte het de jongens van Interpul het heel moeilijk. Althans in de eerste helft. Na 16 minuten opende Kiran Tjietaman de score voor Blue Wing (0-1), Miquel Slagveer maakte gelijk voor Interpul (1-1). Romeo Jomena schoot Interpul hierna naar een 2-1 voorsprong, maar Blue Wing kwam weer op gelijke hoogte via Igor Rother.

In de tweede helft kreeg Blue Wing kansen, maar kon niet scoren. Daarentegen scoorde Interpul wel. Jomena scoorde nog 2 keer en maakte zijn hattrick compleet, terwijl ook Derrick Slagveer 2 keer het net vond. Jong Atta Boys kreeg veel kansen tegen Silver Star, maar het leek alsof de bal niet in het doel wilde gaan. Vooral Valerio Wee Wee moest 1 keer scoren. De ruststand was 0-0. In de tweede helft opende Gregory Righters de score voor Jong Atta Boys.

De wedstrijd leek met een 1-0 stand te gaan eindigen, maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd kon Silver Star alsnog de gelijkmaker binnen tikken. Quincy Valpoort versloeg Atta-goalie Delano Stella en bepaalde de eindstand op 1-1.

In poule A is de strijd nog helemaal open. Alle 5 ploegen maken evenveel kans om over te gaan naar de volgende ronde. In een harde wedstrijd won titelverdediger SV Wilhelmina met 2-1 van Adonai. Wilhelmina kwam al vroeg in de wedstrijd op 1-0 via een doelpunt van Ricardo Pinas. Ilunga Eduards maakte voor rust gelijk voor Adonai.

In de tweede helft streden ploegen voor het winnend doelpunt, soms te hard. Alleen in de tweede helft vielen er 6 gele kaarten. Tenslotte was het Jermain MacDonald van Wilhelmina die het winnend doelpunt scoorde (2-1). Swit Na Bal won met 3-0 van De Broeders. Valentino Kiele, Alfredo Finkie en Steven Awenesoe scoorden voor Swit Na Bal.