Minister Raymond Sapoen luistert aandachtig naar mevr.Carmen Tjin A Djie van de Associatie van Broodfabrikanten. Naast haar zit de voorzitter van de Associatie dhr. Curt van Essen. (Foto: HI-Voorlichting)

PARAMARIBO- Brood en rijst zijn het belangrijkste voedingsmiddel voor de Surinaamse samenleving, vandaar dat het noodzakelijk is, dat de consument gegarandeerd is van veilig en verantwoord bereidde brood en banketproducten. Gelet op de steeds toenemende bakkerijen, die niet langer vergunningplichtig zijn, is het van groot belang dat er een minimale standaardpakket komt voor alle bakkerijen.

Dit pakket is noodzakelijk met name wanneer het gaat om basis hygiëne en de minimale voedselveiligheid.   Minister Raymond Sapoen, die op vrijdag 27 juli 2012 de Associatie van Broodfabrikanten voor een kennismakingsbezoek ontving, zegt dat het ministerie van Handel en Industrie een traject gaat uitstippelen, waarbij onder meer de kwestie van labeling en de verpakking van broodproducten ter hand zullen worden genomen. De kwaliteit van brood is voor de bakkersorganisatie ook een groot zorgpunt.

De HI-minister benadrukt dat brood op de rekken een keurmerk moet hebben. Het ministerie van HI zal daarom samen met het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) en het ministerie van Volksgezondheid (VZ) werken aan het minimale standaardpakket voor bakkerijen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.