De #MeToo-beweging rijgt opnieuw een vermeende dader aan de spies, en net als alle andere is ook hij toevallig rijk en beroemd: stervoetballer Cristiano Ronaldo mag zich gaan voorbereiden op een diffamerende rechtszaak waar hij niet zonder kleerscheuren uit zal komen.

Kathryn Mayorga, een 34-jarige Amerikaanse, liep Ronaldo negen jaren terug in Las Vegas tegen het lijf.

Op uitnodiging van de Portugees bezocht zij hem, in gezelschap van haar vriendin, in zijn suite in het Palms Place Hotel. Daar zouden ook zijn neef en schoonbroer aanwezig geweest zijn.

Raak mijn penis aan

Mayorga trok zich terug in de badkamer om haar zwemkleding aan te doen, toen Ronaldo binnenkwam. Hij vroeg haar zijn penis aan te raken en die in haar mond te nemen.

Zij kusten elkaar, waarna hij haar de slaapkamer in trok en haar de kleren van het lijf scheurde, vertelt zij. Vervolgens zou hij haar anaal hebben verkracht.

De Amerikaanse zou de volgende dag aangifte hebben gedaan bij de politie, maar zou daarbij de identiteit van Ronaldo geheim hebben gehouden.

Er zouden over het incident twee documenten bestaan: één waarin de voetballer zegt dat hij met wederzijdse instemming seks met Mayorga had, en een andere waarin hij zou hebben toegegeven dat zij dat niet wilde.

Der Spiegel berichtte dat Ronaldo 320.000 euro zwijggeld aan de vrouw zou hebben betaald. Negen jaar later komt zij op die regeling terug en wil zij de puissant rijke voetballer alsnog laten vervolgen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.