door Robin Rosario

PARAMARIBO – Het verkeersprobleem op de Vier Kinderenweg een zijweg van de Indira Gandhiweg is zeer groot. De geasfalteerde weg is maar slechts 3,1/2 meter breed en er zijn geen voetpaden. Het is een kinderrijke buurt en dagelijks wordt schoolgaande kinderen bedreigd door automobilisten die geen rekening met hen houden.

GFC Nieuws verneemt van buurtbewoners dat het een dagelijks gebeuren is dat kinderen en volwassenen geraakt worden door zijspiegels van voorbij vliegende automobilisten. Recentelijk, op 1 juli, is de 18-jarige Steven Dawsa aangereden door een automobilist.

De veroorzaker van het ongeval reed door en het slachtoffer kwam door de klap in een trens langs de weg terecht. Door zijn verwondingen kon hij niet tijdig uit het water waarin hij lag, komen waardoor hij verdronk. Na drie dagen ontdekten voorbijgangers zijn ontzielde lichaam. De automobilist is nu wel aangehouden maar Dawsa is er niet meer.

Door tijdige hulp had hij gered kunnen worden. De omwonenden vragen het ministerie van Openbare Werken en Verkeer om maatregelen te treffen ter voorkoming van meer dodelijke verkeersongelukken. Ook zien zij graag dat de trenzen langs de weg ontdaan worden van het hoge wied dat erin groeit.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.