PARAMARIBO – Het is 1949 wanneer twee 17-jarige jongens die pas zijn geslaagd van het achtjarige Mulo, met name de Graaf van Zinnendorfschool en de stad op stelten willen. Ze hebben namelijk hun eerste salaris van de overheid ontvangen. Het gaat om Henri Cameron en Harry Kensmil.

GFC Nieuws vroeg Cameron, een van de beste vrienden van de recentelijk overleden Harry Kensmil, welk leuk avontuur hij meegemaakt heeft met Kensmil. Cameron vertelt: “Als jonge jongens vol bravoure wilden wij met onze eerste salaris een bezoek brengen aan de ‘bloementuin’ van de Maagdenstraat. Eerst dronken wij, om meer durf te krijgen, een paar biertjes in Dixiebar en togen toen vol goede moed richting Maagdenstraat. Daar aangekomen maakten Harry en ik een keuze welke ‘bloemen’ wij die middag zouden ‘plukken’.

Toen het uiteindelijk op ‘plukken’ aankwam waren wij zo bang geworden dat wij beiden wegrenden. Harry voorop en ik achter hem aan. De laatste keer dat ik met hem sprak moesten wij nog na zoveel jaren hierom lachen.” Cameron zegt in Kensmil een ware vriend verloren te hebben.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.