Bent u actief in externe communicatie, voorlichting en/of journalistiek? Hebt u affiniteit met justitie, politie en rechtspraak? Zoekt u een afwisselende functie in een betrokken en professionele organisatie?

Dan bent u de nieuwe communicatiemedewerker die ons team komt versterken en bijdraagt aan de vormgeving en uitvoering van de voorlichting en communicatie bij en vanuit het Openbaar Ministerie.

Het Openbaar Ministerie (OM)
Het Openbaar Ministerie in Suriname staat voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde en met andere bij de wet vastgestelde taken. De Procureur-generaal is het hoofd van het OM.


De functie
U werkt voor het OM in een team, staat midden in de organisatie, gaat in gesprek met de PG en de Officieren van Justitie en adviseert de leiding over de externe communicatie en mogelijkheden om de betrokkenheid van de samenleving te stimuleren. U werkt aan de bekendheid en het imago van de organisatie en haar taken in de samenleving en zorgt voor (verdere) digitalisering en professionalisering van de communicatie. U werkt samen met externe stakeholders en verzorgt content voor de website en sociale media van het Parket.
Als enthousiaste en proactieve professional schakelt u moeiteloos tussen adviseren en uitvoeren. U functioneert prima onder druk en kunt goed inschatten wanneer het tijd is voor actie. U bent resultaatgericht en stemt regelmatig af met de medewerkers van het OM.


Gevraagde competenties op een rij
Integer en onafhankelijk I teamplayer | uitstekende communicatieve vaardigheden | plannen en organiseren | proactief, analytisch en stressbestendig | organisatie- en omgevingsbewust | resultaat- en kwaliteitsgericht | creatief en initiatiefrijk


Overige vereisten
• bij voorkeur een afgeronde HBO of universitaire opleiding communicatie, journalistiek en/of rechtswetenschappen;
• vaardigheid in de omgang met de media en stakeholders en werkervaring met communicatie- en voorlichtingsstrategieën, -methodieken en -technieken;
• goed gevoel voor nieuws, kennis van de ontwikkelingen binnen de samenleving, het Caribisch gebied en landen waarmee Suriname intensief contact onderhoudt;
• uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift en van Sranantongo en een of meer andere Surinaamse talen in woord;

De procedure
Bent u enthousiast om onze nieuwe collega te worden? Solliciteer tot uiterlijk 8 juli 2022. Richt uw uitgebreide motivatiebrief en curriculum vitae aan de Manager Bedrijfsvoering, mr. A. Kanhai.
Bij selectie nodigen wij u uit voor een gesprek. De selectieprocedure omvat verder een medische keuring, een assessment, een referentie-, een antecedenten- en een milieuonderzoek.
Wij bieden u een functie in een dynamische omgeving.
Bij gelijke geschiktheid geven wij de voorkeur aan personen binnen de overheidsdienst.

The post Het Parket van de Procureur-generaal zoekt een Communicatiemedewerker appeared first on Korps Politie Suriname.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.