Story 398690420

GFC NIEUWSREDACTIE – Het geestelijk en/of fysiek mishandelen van vrouwen door hun liefdespartners, wat in Suriname vaak gebeurt, is nooit te vergoelijken.

Niemand heeft het recht om zijn vrouw of vriendin te mishandelen of kwetsen.

Er zijn sterke indicaties dat er in Suriname echter sprake is van een toename aan vrouwenmishandelingen. Deze wordt wellicht mede gestuwd door de kwetsbare financiële positie waarin sommige slachtoffers zich bevinden.

Deze vrouwen durven geen aangifte te doen bij de politie omdat ze volledig afhankelijk zijn van hun partners en daarenboven bang zijn voor verstrekkende represailles.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief aan GFC Nieuws weten.

“Het mag niet zo zijn dat mannen misbruik maken van de kwetsbare afhankelijkheidspositie van hun partners”, zegt Claudia Hartmann (foto), onderwijsgevende, voormalig maatschappelijk werkster in Nederland en verbonden aan het VrouwenCollectief.

Aan GFC Nieuws zegt ze zondag dat het slaan of kwetsen van vrouwen door hun partners voor haar onverteerbaar is.

“Het mishandelen van vrouwen is nooit goed te praten, er is geen enkel valide argument te bedenken”, stelt Hartmann.

Het dringende advies van het KSVC aan alle vrouwen in Suriname die te maken krijgen met mishandelingen binnen de relatie is om direct hulp te zoeken. Vrouwenmishandelingen zijn onacceptabel, stel je daarom assertiever op”, aldus het VrouwenCollectief.

Dit bericht is afkomstig van gfcnieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.