Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Mensen met de ziekte van Parkinson die meer flavonoïden eten, kunnen een lager sterfterisico hebben dan degenen die dat niet doen, blijkt een nieuwe Amerikaanse studie.

Flavonoïden worden aangetroffen in sterk gekleurd voedsel zoals bessen, cacao en rode wijn.

In het bijzonder ontdekten de onderzoekers dat wanneer mensen die al waren gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson (PD) meer flavonoïden aten, ze een lagere kans hadden om te sterven gedurende de 34-jarige onderzoeksperiode dan degenen die niet zoveel flavonoïden consumeerden.

Bovendien ontdekten ze dat het eten van meer flavonoïden voordat ze werden gediagnosticeerd met PD geassocieerd was met een lager risico om te sterven bij mannen, maar niet bij vrouwen.

De ziekte wordt veroorzaakt doordat de hersenen niet genoeg dopamine aanmaken en leidt tot tremoren, stijfheid en evenwichtsproblemen.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.