PARAMARIBO, 27 aug – Ingrid Karta – Bink, districtscommissaris van Commewijne, voorziet een heropleving van de suikerindustrie. En dat in hetzelfde district uit de gloriejaren tot voor de onafhankelijkheid. De Chinese ondernemer Qu Bolin heeft plannen een suikerfabriek op te zetten. Weliswaar niet meer in het roemruchte Mariënburg.

De voormalige plantage is al lang grotendeels veranderd in een woonwijk. “De industrie zal opgezet worden op de grens van Canawapibo en Siparibo”, zegt Karta – Bink tegenover de Times of Suriname. Het nieuwe bedrijf moet Suriname Sugar Company gaan heten. Het naambord is al onthuld. De aanvangsinvesteringen worden geschat op ruim twee miljoen dollar. Begonnen wordt met de aanleg van een transportweg van ongeveer acht kilometer.

Ook zal ruim duizend hectare land worden klaargemaakt. In totaal zal vierduizend hectare worden benut voor de nieuwe suikerindustrie. “Zij willen suiker produceren voor zowel lokaal gebruik als export”, aldus Karta – Bink. Ook ethanol en toiletpapier zullen op den duur worden geproduceerd. Er zullen ruim driehonderd banen vrijkomen in de eerste fase alleen. Karta – Bink ziet vooral voordelen voor lokale bewoners. Die hoeven dan niet meer naar de hoofdstad voor een baan.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.