Slapen in aparte bedden heeft vaak een negatieve bijklank voor veel koppels, maar onderzoek op basis van hersenscans heeft aangetoond dat dit je relatie kan redden en je persoonlijke gezondheid kan verbeteren.

Colleen Carne, professor aan de universiteit van Toronto, bestudeerde het brein koppels die samen sliepen met een hersenscan. Daaruit blijkt dat deze mensen niet in de diepere fasen van de slaap terechtkomen. Dit komt doordat ze elkaar constant wakker maken door te bewegen en geluid te maken. Carney zegt dat koppels moeten overwegen apart te slapen voor een betere nachtrust, maar ook om hun relatie een boost te geven.

Volgens het onderzoek slapen tussen de 30 en de 40 procent van de koppels ’s nachts apart, experts zeggen dat deze scheiding de relatie een zetje kan geven in plaats van schade te berokkenen, zoals velen denken. Auteur van de studie Carney vertelt: “Mensen zeggen dat ze samen beter slapen, maar wanneer we hun brein in de gaten houden, blijkt dat ze constant wakker worden door beweging of geluid, wat voor heel wat problemen kan zorgen.”

De onderzoekster ontkracht ook het vooroordeel dat koppels die apart slapen niet romantisch zijn of met relatieproblemen kampen. Sommige partners die afstevenen op een scheiding en besluiten van apart te slapen vinden zo een nieuwe manier om de passie weer te doen oplaaien. Voor sommigen volstaan aparte bedden in dezelfde kamer, maar anderen opteren ’s nachts voor een volledige afzondering van hun partner.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.