PARAMARIBO, 23 apr – De herschikking van het regeerteam zit er toch aan te komen. Na de commotie rond amnestie, lijken de kaarten geschud. Weliswaar gebeurt iets later dan gepland. Volgens de Ware Tijd zijn de dagen van de BEP als coalitiepartner geteld. Het beleid van hun enige minister, Celsius Waterberg (Volksgezondheid, red.), lag al niet lekker bij president Desiré Bouterse. Nu lijkt het stemgedrag van de partij tijdens het amnestiedebat lijkt de doorslag te geven.

De twee parlementariërs van de partij onthielden zich van stemming. Bouterse noemde het onlangs “depolitisering” van Volksgezond. Hetzelfde zou ook Onderwijs & Volksontwikkeling wachten. Depolitisering zou dan duiden op het opheffen van politieke barrières. Die schijnen een hindernis te vormen voor het realiseren van beleid. BEP-voorzitter Caprino Allendy wil nog niet reageren. Er wordt nog gesproken en hij wil niets dwarsbomen.

Als het stemgedrag meeweegt naar een partner toe, is het nu de vraag wat in eigen gelederen wacht. Een lid van Bouterses eigen NDP onthield zich ook van stemming. Hetzelfde deden de twee van Nieuw Suriname, partner van de NDP binnen de Mega Combinatie. Volgens Bouterse geldt bij de herschikking een ‘zakelijke’ benadering. Alleen Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo mag al zijn drie ministeries behouden. Alle zes parlementariërs van deze partij stemden voor amnestie.

Volgens de Ware Tijd gaat Ramon Abrahams (NDP) van Openbare Werken naar Regionale Ontwikkeling. Linus Diko (A Combinatie) gaat van Regionale Ontwikkeling naar Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. Hij vervangt dan Ginmardo Kromosoeto die naar Openbare Werken verhuist. Alice Amafo wordt bedankt als minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Ook Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme zit op de schopstoel.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.