Door Jennifer Atmodikoro

Het publiceren van een ingezonden stuk op GFC Nieuws vorige week met de titel “Hommage aan vader Bouterse”, van de schrijver Wet Ede (pseudoniem), heeft  felle discussies en ook bedreigingen tot gevolg gehad. Kort nadat het bewuste artikel op de nieuwssite verscheen, kreeg de hoofdredactie en eindredactie een golf aan extreem scherpe kritiek via de telefoon, sms alsook email te verwerken.

Vooral sommige Surinamers in Nederland maar ook andere delen van de wereld, onder meer Azië,  hebben er moeite mee dat president Bouterse in het bewuste artikel wordt “verheerlijkt” als vader van een zoon die zich volgens de Amerikaanse justitie schuldig zou hebben gemaakt aan een strafbaar feit. “Wat een schande dat jullie het toelaten een dergelijk artikel te plaatsen. Foei!”, is de korte inhoud van een email van een klager uit het buitenland.

Twee personen met een Nederlands accent stoorden zich  dusdanig, dat ze het nodig vonden telefonisch dreigende taal te uiten richting de redactie van GFC.

In een reactie laat de hoofdredactie nogmaals weten dat een ieder het recht heeft om zijn of haar mening te geven binnen de marge van de wet. “Dat is een democratisch recht van elk mens en daar mag niet aan getornd worden”, aldus de hoofdredactie. Onderstaand een link naar het bewuste artikel.

http://www.gfcnieuws.com/?p=183858

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.