PARAMARIBO, 5 sep – De regering doet er goed aan de zogenaamde government take op brandstof af te schaffen. Dit zegt parlementariër Harish Monorath (Mega Combinatie/Nieuw Suriname). De heffing is ongepast in een tijd van stijgende brandstofprijzen. De doorsnee burger kan het hoofd nauwelijks boven water houden. Intussen blijft de heffing doorwerken in alle prijzen van goederen en diensten.

Het is des te dringender de heffing af te schaffen, nu er geen zicht is op daling van de olieprijs. “Zet deze trend zicht voort, dan zijn de gevolgen niet te overzien”, zegt Monorath tegenover de Times of Suriname. Burgers kunnen nu al nauwelijks voorzien in hun levensbehoeften. Snijden in het gezinsbudget is op den duur niet te vermijden. Wat steekt is dat er best meer mogelijkheden zijn voor de overheid. Ook anders kan meer geld worden verdiend.

Bij multinationals bijvoorbeeld, mag best meer belasting geïnd worden. “Dit kan zeker gedaan worden, omdat deze grote bedrijven geen heffing hoeven te betalen op de grote hoeveelheden brandstof die ze inkopen”, aldus Monorath. Bovendien mag ook wat meer worden geschrapt van de grote winsten die deze bedrijven boeken. Monorath wil ook meer bescherming zien voor lokale ondernemers. President Desiré Bouterse heeft ‘sociale’ maatregelen aangekondigd.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.