De grote man bij de Heat, Lebron James (Foto:Getty Images).

PARAMARIBO- De Miami Heat heeft gisteren game 5 gewonnen van de Oklahoma City Thunder en is daarmee de nieuwe NBA kampioen geworden. De seriestand werd daarmee gebracht naar 4-1. Alleen game 1 was de Thunder nog sterk maar daarna ging het bergafwaarts tegen LeBron James en zijn jongens. De Heat was met 121-106 te machtig.

James, die zijn eerste titel won, was de grote man bij de Heat. De forward was goed voor een zogenoemde triple-double en eindigde de wedstrijd met 26 punten, elf rebounds en dertien assists. Daarmee verdiende James de prijs voor meest waardevolle speler van de eindstrijd.

Verrassend was het optreden van Mike Miller. de driepuntspecialist was een groot gedeelte van het reguliere seizoen geblesseerd maar scoorde in de beslissende wedstrijd 23 punten.

Bij Oklahoma City, dat de laatste vier wedstrijden van Miami verloor, was Kevin Durant topschutter met 32 punten.

James was dolgelukkig met de titel en zijn onderscheiding als beste speler van de finale. ”Dit betekent alles voor mij”, zei de 27-jarige superster. ”Dit is de gelukkigste dag van mijn leven. Na het verlies van de finale vorig jaar kwam ik met een harde klap terug op aarde. Het werd nu wel eens tijd dat we die titel gingen pakken.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.