PARAMARIBO, 19 okt – Suriname is een goede plek om zaken te doen. Dit zegt directeur John Defares van de Nieuwe Haven. Suriname’s belangrijkste haven staat zelf als model. De Caribische scheepvaartassociatie, CSA, heeft de Nieuwe Haven uitgeroepen tot beste van het jaar. Het is voor het tweede achtereenvolgende jaar. “Allemaal dankzij de goede samenwerking tussen de publieke en private sector”, aldus Defares.

De productiviteit is er veel beter op geworden, sinds de modernisering enkele jaren terug inzette. “We worden gezien als de meest betrouwbare, efficiënte en snelste haven. Nergens anders worden schepen zo snel geladen en gelost als in Suriname. Onze standaarden voor veiligheid, beveiliging en gezondheid van onze werknemers zijn hoog”, zegt Defares tegenover de Times of Suriname. Dat wordt kennelijk ook zo begrepen in de Caribische regio.

Uiteindelijk moet Suriname er de vruchten van plukken. De haven maakt het bijdragen aan de economie ook tot inzet. “We willen de economie stimuleren en alle gelegenheid geven te groeien. Als ons werk daarbij ook wordt gewaardeerd, wil dit zeggen dat we op de goede weg zijn”, aldus Defares. Aan de cijfers is dit in elk geval te merken. In 2002 verwerkte de haven per jaar ongeveer achttienduizend vrachtcontainers. Vorig jaar was het al bijna honderdduizend.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.