Het hart van de 23-jarige Michael Crowe uit het Amerikaanse Omaha is dit weekend uit zichzelf hersteld van een verlamming. Artsen staan voor een raadsel, schrijft het lokale Livewell Nebraska.

Crowe kwam in het ziekenhuis terecht met een verlamd hart dat maar op tien procent van zijn kunnen werkte. Waarschijnlijk kwam dit door een virusinfectie.

Door de infectie werd er niet genoeg bloed rondgepompt naar zijn andere organen, die uit begonnen te vallen. Een hart-longmachine hield hem in leven.

Artsen vonden een donorhart voor Crowe, maar de transplantatie kon niet doorgaan omdat hij een bloedvergiftiging had. De zus van de man was in paniek: “Geef hem dat donorhart!” schreeuwde ze volgens de lokale nieuwssite.

Toen de bloeddruk van Crowe uit het niets weer begon op te lopen, besloten de artsen hem langzaam van de hart-longmachine te halen. Vier dagen later werkte zijn hart tegen alle verwachtingen in weer zelfstandig.

“Wij denken dat dit een wonder is”, vertelt een van de artsen. Eenmaal uit narcose vroeg Crowe zich af waarom hij geen litteken op zijn borst had. Hij kon zich niet voorstellen dat hij het zonder transplantatie had overleefd.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.