Het moet een dollemansrit zijn geweest: een Harley-Davidson is op een Canadees eiland getroffen nadat hij was kwijtgeraakt in de Japanse tsunami van vorig jaar, zo meldt het persbureau AP. Dat betekent dat hij zo’n 6.400 kilometer heeft afgelegd.

De verroeste motor werd gevonden in een grote witte container, waarin eigenaar Ikuo Yokoyama hem bewaarde. Dankzij de kentekenplaat kon worden getraceerd dat het om zijn eigendom ging.

“Dat is inderdaad mijn motor, het is een wonder!” stamelde Yokoyama aan Nippon TV toen ze hem foto’s lieten zien. De tsunami van 11 maart 2011 kostte hem al drie familieleden.

De Canadees Peter Mark die de container vond op Graham Island kan niet geloven dat het gevaarte de volledige Stille Oceaan is overgekomen.

Het is overigens niet het eerste Japanse voorwerp dat is overgedreven na de tsunami. Eerder werden in Alaska al een volley- en een voetbal gevonden, die dankzij inscripties aan de rechtmatige eigenaren konden worden teruggegeven. Al lijkt voor hen de lange reis een stuk gemakkelijker.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.