Gaby Maathuis (rechts) en twee andere initiatiefnemers, Anne-Marie Veldbloem (m) en Natasia Elliot (l).

PARAMARIBO/HAREN – Op zaterdag 2 juni 2012 zal in Sportcomplex Beatrixoord te Haren het sport- en beweegevenement Dare2Care worden gehouden. Het is een initiatief van de werkgroep Met de handen in Haren i.s.m. Opbouw Team Nederland Suriname. Werkgroep Met de handen in Haren is een burgerinitiatief dat zich sinds 2010 inzet voor het Goede doel, het project “ Onderwijs en ontwikkeling voor kansarme kinderen in Suriname”.

In het kader hiervan organiseert de werkgroep Met de handen in Haren verschillende activiteiten om geld bijeen brengen. Met de opbrengsten worden middelen beschikbaar gesteld zoals schoolbenodigdheden om onderwijs en ontwikkeling voor kansarme kinderen in Suriname mogelijk te maken. Het sport- en beweegevenement van zaterdag 2 juni is tot stand gekomen door een unieke samenwerking van diverse organisaties en professionals op sportgebied ter ondersteuning van het ontwikkelingsproject in Suriname.

Op geheel vrijwillige basis stellen zij hun diensten beschikbaar om er een leuke en dynamische dag van te maken. Het resultaat hiervan laat zich zien in Dare2Care, een verrassende combinatie van diverse sport- en beweegclinics, toegankelijk voor zowel kinderen als volwassenen. De kar wordt mede getrokken door Gaby Maathuis uit Haren. Ze is Surinaamse en zegt: “Deelname van de Harense gemeenschap is van belang om Dare2Care tot een succes te maken. De clinics die op die dag worden aangeboden zijn: Basketbal, LABOOCA® Latin Bootcamp, Drums Alive, Thai Chi, Volleybal, Wushu, Zumba4Kids, Kickboksen, Poweryoga, Aquazumba, LABOOCA® Sculpting, Fitnessvormen en zwemmen in het tropisch bad.

Dare2Care zal officieel worden geopend door wethouder Theo Sieling van de gemeente Haren.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.