PARAMARIBO, 25 mrt – Het blijft muffig rond de bouwplannen voor een ziekenhuis in Wanica. De keus voor een andere bouwplek na de foute eerste keus, lijkt ook niet al te gezond genomen. Volgens de Times of Suriname ligt het alternatief niet ver van de in opspraak geraakte vuilstortplaats Ornamibo.

En daar stinkt het pas echt. Precies nu wordt het protest van buurtbewoners luider. De ‘geestesvader’ van het ziekenhuisplan, parlementslid Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP), heeft geen sluitend weerwoord als het aankomt op het wijsheidsgehalte van de keus: “Ik ben geen deskundige, het Nimos (het Nationaal Milieu Instituut, red.) moet maar bepalen of de plaats geschikt is of niet.” Voor de veteraan is belangrijker dat de tien hectare waar het ziekenhuis komt, al van de staat is.

De koop is onlangs formeel gesloten. Of het een kat in de zak wordt? Pahlad heeft daar geen antwoord op. Hij denkt eerder dat politieke tegenstanders de regering, zijn regering, een hak willen zetten. “Ik weet uit welke hoek het komt, het deert me niet.”. De eerste keus was in elk geval een goed foute. Er was grond gereserveerd bij een ondernemer, die later grote hypotheekschulden bleek te hebben. Intussen duurt het protest voort.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.