Door Johan Donner

PARAMARIBI – De directeur van de Hakrinbank is niet gecharmeerd van de loslippigheid waarmee bepaalde oppositionele parlementariërs omgaan met de confidentialiteit rond het overname traject voor een mogelijke overname van Hakrinbank aandelen door de Trinidadiaanse Republic Bank.

Bankdirecteur Jim Boussaid vindt dat heel omzichtig moet worden omgegaan met deze zaak. Er is, naar zijn zeggen, een overname-traject uitgezet en in deze fase van de onderhandelingen is de informatie confidentieel.

Volgens directeur Jim Boussaid moet heel omzichtig worden omgegaan met deze zaak. “Zo gauw er wat te melden is, krijgt u dat te horen of via de HAKRIN bank of het ministerie van Financiën.”

Boussaid zegt de commotie die is veroorzaakt rond de onderhandelingen te betreuren omdat er behoefte is aan rust bij en rond iedere bank. De informatie die naar buiten is gebracht is naar zijn mening ongefundeerd en ongeverifieerd.

De bank zal mede vanwege de geheimhoudingsplicht die mede in acht moeten worden genomen bij dit soort acquisitie handelingen niet ingaan op de gedane beweringen.

Om een aantal strategische doelstellingen van de bank te realiseren is er een overleg gestart met de Republic bank voor een partnerschap, zegt Boussaid die een beroep doet op een ieder om de officiële berichtgeving eerst af te wachten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.