PARAMARIBO, 6 jul – Guyana is bereid te praten over het bezette Tigri gebied. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken heeft zijn Guyanese collega, Carolyn Rodrigues Birkett, aangegeven te willen praten. Het geschil van na de bezetting in 1969, moet voor goed worden opgelost. Er zou een verklaring zijn voor de omslag in Georgetown.

De verbeterde betrekkingen sinds het aantreden van de huidige regering, zou inspirerend ebben gewerkt. “De relaties zijn zodanig opgewarmd dat vanuit Georgetown voorstellen zijn gekomen om deze heikele issue te bespreken”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Intussen is al afgesproken dat speciale commissie worden ingesteld. Die zullen het nodige voorwerk moeten doen. Voor Suriname is de Guyanese opstelling in elk geval een ‘belangrijk’ signaal.

Suriname is bereid erop in te spelen ook. “Beide landen willen dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt, maar we moeten er heel goed naar kijken”, aldus Lackin. Als het aan de regering ligt, wordt er nog tijdens deze regeertermijn een oplossing gevonden. Toch zal niets worden geforceerd. “Er moet een duurzame oplossing worden gevonden, dat is mijn opstelling en ook het streven van de regering.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.