Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Guyana Tennis Cup 2018 geopend

De Guyana Tennis Cup 2018 is middels het werpen van een tennisbal door de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, voor geopend verklaard. Deze handeling heeft woensdagavond in de Dolfijn plaatsgevonden. Het inter-Guyanese jeugdtoernooi wordt georganiseerd door de Surinaamse Tennisbond (STB) en duurt tot en met 27 oktober. Aan dit toernooi participeren Suriname, Guyana en Frans- Guyana.

Diego van der Zwart, voorzitter van de STB, vindt het een eer om gastland te zijn voor het jeugdtoernooi. Het is volgens hem de bedoeling om de relatie tussen de drie Guyana’s te versterken. Hiernaast wordt de tennissport ook ontwikkeld op wedstrijdniveau. Hij is sponsoren dankbaar die hebben geholpen bij de voorbereiding van dit toernooi en hoopt op een succesvolle afronding. Suriname is voor het laatst in 2015 kampioen geworden van de Guyana Cup.

Het inter-Guyanese tennistoernooi had een onderbreking van ongeveer 18 jaar. Deze spelen zijn in 2012 hervat en sindsdien elk jaar georganiseerd in een van de deelnemende landen. Aan dit toernooi participeren jongeren onder de 12, 14 en 18 jaar, in de categorieën single en double.

Minister Gopal is trots op de gelegenheid die Suriname heeft gekregen om gastland te zijn voor het toernooi. Dit past in het kader van het beleid van het ministerie, waarbij zij het sporten promoot en faciliteert om op nationaal en internationaal niveau beter te presteren.

De Sportminister noemde dit tennistoernooi als voorbeeld van een internationale samenwerking op sportgebied. Ze heeft verder de delegaties van Guyana en Frans – Guyana welkom geheten. Hiernaast heeft ze ook de Surinaamse sporters moed ingesproken om zich in te zetten, met het voordeel om op Surinaams grondgebied te mogen spelen. M

inister Gopal heeft tot slot alle sporters bemoedigd om sportiviteit en eerlijkheid hoog in het vaandel te houden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.