De ambassadeur van de Coöperatieve Republiek Guyana, Virjanand Depoo, heeft onlangs een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Rishma Kuldipsingh. Tijdens het bezoek werd er gesproken over het versterken van de banden tussen Guyana en Suriname en het creëren van nieuwe zakelijke kansen.

Ook waren de directeur van Ondernemerschap Karishma Mathoera, onderdirecteur Internationale handel Shailesh Ramsingh en first secretary van Coöperatieve Republiek Guyana Sophia Darlington-Browne aanwezig bij de dialoog op 27 maart 2023. De ambassadeur gaf aan dat het ministerie van EZ een van de belangrijkste ministeries is voor doing-business en dat er enkele investeerders uit Guyana zijn die uitkijken naar mogelijkheden die gecreëerd kunnen worden.

De bewindsvrouw was onder de indruk van het bezoek van de ambassadeur en gaf aan dat Guyana aan het groeien is en dat Suriname veel van haar buurland kan leren. Er wordt gekeken naar een goede samenwerking, vooral in de olie- en gasindustrie. Het ministerie van EZ streeft ernaar om ondernemerschap te stimuleren en het is daarom belangrijk om eigen producten te gaan exporteren. De exporteurs beurs van 8 december 2022 was een groot succes en het ministerie werkt eraan om de beurs te herhalen.

De ambassadeur kijkt uit naar een uitnodiging voor de volgende exporteurs beurs van het ministerie en de minister kijkt uit naar een gezonde samenwerking met de ambassadeur van Guyana. Het bezoek was een positieve stap in de richting van het creëren van meer zakelijke kansen en het versterken van de banden tussen beide landen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.