Een Gum Air Cessna met registratienummer PZ-TBG, heeft woensdagochtend 28 juli een noodlanding gemaakt bij de Suralco plant te Para. Volgens verschillende bronnen zou het gaan om zes inzittenden, de piloot en vijf medewerkers van de Medische Zending.

Het toestel was onderweg naar Godo Olo. Vanwege mankementen zou het toestel genoodzaakt zijn geweest de noodlanding te maken. De inzittenden zijn mogelijk licht gewond geraakt en met een helikopter naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd.

De Cessna raakte bij de noodlanding zwaar beschadigd.


De redactie van Dagblad Suriname heeft getracht om nadere informatie te krijgen van de Politie Paranam, maar die liet weten nog niet op de hoogte te zijn van de noodlanding… Vooralsnog heeft de redactie ook geen reactie van de Medische Zending kunnen krijgen.

Inmiddels heeft Gum Air onderstaand communique uitgebracht:

‘Hedenochtend heeft een Cessna 206 van Gum Air N.V., die vanuit Zorg en Hoop is vertrokken met als bestemming Stoelmanseiland, na het opstijgen te maken gehad met motorproblemen. Als gevolg hiervan moest de piloot een noodlanding maken. De gekozen locatie voor deze noodlanding was achter Paranam, in één van de oude mijnen van Suralco.

Alle 5 inzittenden zijn intussen per helikopter naar Paramaribo vervoerd en zijn inmiddels voor observatie opgenomen in het ziekenhuis.
Alle relevante, officiële instanties zijn op de hoogte gesteld van het incident.
Het onderzoek is momenteel gaande.’

SK

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.