Volgens wetenschappers kunnen mensen sterven aan een ‘gebroken hart’. Na het overlijden van een geliefde lopen mensen meer kans om een hartaanval of een beroerte te krijgen.

De dood van een geliefde kan niet alleen zorgen voor depressie en angstgevoelens, maar blijkt ook de weerstand van het lichaam verlagen, zo meldt Daily Mail.

Daardoor hebben mensen meer kans op ziektes, van verkoudheid tot kanker.

In de eerste maand na het overlijden van een geliefde hebben mensen twee keer zoveel kans op een hartaanval of beroerte. In het eerste jaar daarna hebben mensen zelfs zes keer zoveel kans om zelf te overlijden.

Volgens wetenschappers is met name de toegenomen productie van cortisol, een hormoon dat vrijkomt als mensen last hebben van stress, de belangrijkste oorzaak.

Het hormoon zorgt ervoor dat er meer suiker in het bloed komt, waardoor meer energie beschikbaar komt. Als de hoeveelheid cortisol echter langdurig groot blijft, kan dit leiden tot schade aan het lichaam.

Een aantal vrouwen heeft na het overlijden van hun partner door de grote hoeveelheid cortisol in hun lichaam tijdelijk last van haaruitval. Daarnaast zijn veel mensen tijdelijk extra gevoelig voor verkoudheid, griep en hoofdpijn.

Ook kan de stress die ontstaat door het rouwproces leiden tot astma-aanvallen en het ontstaan van astma. Veel mensen hebben door de dood van een geliefde last van een te hoge bloeddruk, hetgeen beroertes en hartaanvallen tot gevolg kan hebben.

Ook kunnen mensen sneller last krijgen van darmontstekingen en zelfs diabetes. Omdat mensen die in de rouw zijn soms ongezonder gaan leven, meer roken en minder bewegen zouden ze daardoor ook gevoeliger zijn voor kanker, botbreuken en hartaanvallen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.