PARAMARIBO, 23 okt – Er zijn plannen voor het hervatten van de veerdienst over de Suriname rivier. Dit meldt de Ware Tijd. De Scheepvaart Maatschappij Suriname, SMS, wil weer een oversteek tussen Paramaribo en het plaatsje Meerzorg in Commewijne. Deze keer komt de aanmeerplek in Paramaribo iets westelijker te liggen van de oude. Anders dan de oude veerdienst, zullen geen passagiers vervoerd worden.

De SMS wil zich vooral richten op de vrachtwagens met houtstammen en andere grote vracht. De nieuwe aanmeerplek komt bij Soekibaka aan de Kleine Saramaccastraat. Daar zal een speciale terminal worden opgezet voor het aan- en afrijden van de vrachtwagens. De oude veerboot Matapica is beschikbaar, maar het bedrijf overweegt ook de aanschaf van een nieuwe. Met de veerdienst kan de Jules Wijdenbosch brug worden ontlast.

Het rijden met boomstammen over de betonnen brug is ook niet zonder gevaar. De opstart moet betaald kunnen worden met donorgeld. Een optie is ook het opnemen van een banklening. Het bedrijf wil ook het zuid-westen van het land helpen ontsluiten. De oude veerboot Ansoe zal worden ingezet voor transport van personen en goederen op het stuwmeer in Brokopondo. Ook zal zwaar materieel naar de goudvelden worden vervoerd.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.