Door Robin Rosario

PARAMARIBO – GFC Nieuws verneemt van één van de ouders van leerlingen op OS Sophia’s Lust I dat zij van plan zijn vandaag (woensdag) acties te voeren. Hoewel het actiemodel niet helemaal duidelijk is, heeft de redactie wel kunnen begrijpen dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling en minister Shirley Sitaldin gedwongen zullen worden de school weer open te stellen.

Men vindt dat het ministerie zonder ruggespraak met de oudercommissie en ouders van leerlingen de school niet kan sluiten en 100 leerlingen dwingen een andere school te bezoeken. De ouders: “Waar we praten over de belangrijkheid van onderwijs voor de ontwikkeling van het land, worden de kinderen gewoon van de ene op de andere dag gesommeerd om een andere school te bezoeken.

Het is waar dat het gebouw mankementen heeft, maar wij hebben als ouders vorig jaar ook betaald voor enkele reparaties daaraan. Laten de kinderen dit schooljaar afmaken en laat men dan een besluit nemen. Geen toiletten, goed, wij als ouders zullen bijdragen dat de toiletten gerenoveerd worden.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.