PARAMARIBO, 2 jul – Een groot aantal kinderen op de basisschool zit ver boven het gezonde gewicht. Dit concludeert de Soroptimisten Club Suriname, SCS. De dreiging van diabetes millitis hangt de jongsten levensgroot boven het hoofd. De sociale organisatie liet een onderzoek verrichtten onder enkele scholen in Paramaribo. De resultaten zijn alles behalve om vrolijk van te worden.

Nogal wat kinderen vertonen gewichtsproblemen. “Er is sprake van een stijgende lijn, het is heel zorgwekkend, de kinderen zijn te dik, wij in Suriname doen helaas mee met de wereldtrend”, zegt SCS-bestuurslid Patricia Tjin A Tsoi tegenover STVS. Precies daarom is het broodnodig de trend in eigen land te stuiten. Het onderzoek geldt als voorloper op een grotere enquête. Daar zullen meer scholen in het gehele land bij betrokken worden.

Volgens Tjin A Tsoi is het van belang een deugdelijk overzicht te hebben. Het overzicht moet helpen een goed plan te ontwikkelen om vooral diabetes onder kinderen te stuiten. Het gevaar van een ‘epidemie’ is nu groter dan ooit. “We moeten aan preventie werken, zodat de ziekte zich niet blijft ontwikkelen. Het is niet iets van het kind alleen, maar van het hele gezin. Ouders moeten er ook bewust van worden dat een beloning niet altijd een hamburger hoeft te zijn.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.