PARAMARIBO, 21 sep – De variëteit aan grondstoffen waar Suriname over beschikt vormt een trekpleister voor buitenlandse banken. Directeur Jim Bousaid van Hakrinbank ervaart dit zo met de interesse van Republic Bank. Via Hakrinbank zou deze Trinidadiaanse bank toe kunnen treden tot de lucratieve grondstoffenmarkt. In dit opzicht biedt Suriname behoorlijk wat perspectieven.

Suriname is aantrekkelijk, omdat de economie draait om grondstoffen. Dit biedt variatie op de diensten- en toerisme-economie in andere Caribische landen. “Door overname van aandelen in Hakrinbank kan Republic zijn activiteiten uitbreiden”, zegt Bousaid tegenover de Ware Tijd. De overheid zou dan zijn aandelen geheel of deels kunnen verkopen. Hakrinbank is voor een en vijftig procent publiek bezit. Voor de Surinaamse bank zelf zijn er ook voordelen.

Er zijn plannen om de efficiëntie te verhogen en kosten omlaag te brengen. “Republic is de grootste bank in het Caribisch Gebied. Ze hebben een goede structuur, goede ICT. Ze kunnen ons versterken met trainingen op dat gebied”, aldus Bousaid. Trinidadaanse bedrijven zijn al actief in vooral de Surinaamse oliesector. Volgens Bousaid is de regering bereid te praten over een overname. Parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) heeft de regering voorzichtig te zijn.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.