GFC NIEUWSREDACTIE- Appartementsgebouwen kunnen veel voordelen bieden en zijn ook goedkoper in uitvoering.

Het spreekt voor zich dat wanneer in een torengebouw meerdere huishoudens kunnen verblijven, de bouwkosten relatief lager zijn.

Ons traditionele manier van bouwen en wonen moet een transformatie ondergaan. Wij moeten ‘smart and green’ gaan bouwen en wonen. Dit zorgt niet alleen voor besparingen maar is ook duurzaam, zegt Terzol Vastgoed, die het eerste grondcongres over de Wet op het Appartementsrecht in Suriname organiseert.

In het ‘2021 EU Climate Plan’ blijkt dat gebouwen ongeveer 39% van de wereldwijde energiegerelateerde CO2 uitstoten.

Dat is voldoende reden voor de Surinaamse minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, om het startsein te geven om verschillende bouw-en constructiewetten en regels aan te passen.

De Bouw-, Monumenten-, Stedenbouwkundige en Hinderwetten zijn de grootste en belangrijkste wetten die onder de loep genomen zullen worden door het ministerie van Openbare Werken.

Nurmohamed zal bij het congres de openingsspeech houden over het belang van de Wet op het Appartementsrecht in Suriname.

Nurmohamed is Lector Magnus in de Technologische Wetenschappen aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Doctor of Philosophy in Technologische Wetenschappen (CumLaude), Chair van de Jnan Adhin Kennis Instituut van de VHP, Coördinator Moodlesite Msc in SMNR-programma, Program Coördinator van MSc Program in Sustainable Management of Natural Resources, GlobalWaterPartnership representative van AdeKUS en lid van CariScience (Trinidad).

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.