Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Home » Surinaams nieuws » Groepsfase Highway Cup 2013 afgerond

Groepsfase Highway Cup 2013 afgerond

De groepsfase van de Highway Cup 2013, welke afgewerkt wordt op het Kedarveld, is afgelopen weekend afgerond. De top 3 clubs van elk poule gaan over naar de tweederonde, waar er nu op knock-outbasis gespeeld zal worden. Uit poule A gaan over Kisto’s Catering, De Broeders en titelverdediger SV Wilhelmina. Uit poule B gaat naar de volgende ronde Jong Atta Boys, FC Interpul en Silver Star. Op zondag 8 september worden de kwartfinales afgewerkt. De drie winnaars en beste verliezer gaan over naar de volgende ronde. De match-ups van de tweede ronde zijn Kisto’s Catering – Silver Star, FC Interpul – De Broeders en Jong Atta Boys – Wilhelmina.

In poule A was het bijzonder spannend. Alleen Kisto’s Catering onder leiding van Rakesh Lochan was zeker van een plaats in de tweederonde. De andere ploegen moesten zwaar knokken. De jongens van Kisto wilden hun ongeslagenschap behouden en gingen er vol aan tegen De Broeders, die moest winnen voor een plaats in de volgende ronde. Twee keer nam Kisto’s Catering een voorsprong in de eerste helft via Clarence Laurens en Amarealdo van Aaron, maar beide keren maakte Regillio Talea gelijk. Talea zorgde voor rust ook voor een 3-2 voorsprong voor De Broeders. Deze stand veranderde niet in de tweede helft en dat werd ook de eindstand. De Broeders verzekerde zich hierdoor ook van een kwartfinaleplaats. In de andere wedstrijd had Swit Na Bal aan een gelijkspel voldoende tegen titelverdediger Wilhelmina om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De ruststand werd 0-0. In de tweede helft kwam Swit Na Bal op een 2-0 voorsprong. Damiago Lanveld en Alfredo Finkie versloeg Wilhelmina-goalie Giorgio Afonsoewa met raken schoten. Wilhelmina moest drie keer scoren om niet onttroond te worden. Cleven Wanabo en Inaldo Pansa maakten met twee snelle doelpunten dat Wilhelmina op 2-2 kwam. Aan de andere kant kwam Swit Na Bal, die heel goed combinatiespel liet zien, weer op 3-2 via een prachtig schot van Vitorinio Pinas. Maar Wilhelmina liet zich niet uit het veld slaan. Met nog weining tijd te gaan maakte Pansa de 3-3. Tenslotte scoorde Wilhelmina de 4-3 middels de speler via Ricardo Pinas.

In poule B waren de kaarten zo goed als geschut. Alleen een overwinning van Jong Wilhelmina en een verlies of gelijkspel van Silver Star zou wat verandering brengen. Silver Star, die met een man minder speelde, hield Blue Wing op een 1-1 gelijkspel. Moreno Leefland bracht Blue Wings op 1-0, maar kort hierna scoorde Renjho Kani de gelijkmaker. Dit werd ook de eindstand. Jong Wilhelmina kon met een winst op FC Interpul alsnog de tweederonde halen. Via Rahiman Hasnoe nam ze 1-0 voorsprong, maar Jurgen Bernadin maakte gelijk voor Interpul. Sandino Aroeman bracht in de tweede helft Jong Wilhelmina weer op voorsprong, dit keer maakte Miquel Slagveer gelijk voor Interpul. Vernon Etnel bracht Interpul op een 3-2 voorsprong, tenslotte maakte Aroeman de gelijkmaker voor Jong Wilhelmina. Hierdoor zijn ze ook uitgeschakeld.