PARAMARIBO, 18 sep – Groenten en fruit vormen momenteel het geliefde transportvehikel bij drugshandelaren. Dit meldt de politie. Alleen al de afgelopen dagen zijn vier personen aangehouden op de Johan Adolf Pengel luchthaven. In twee gevallen bleek het om lieden te gaan die drugs verstopt hadden in groenten en fruit. Het is de modus operandi van het moment.

Het team Bestrijding Internationale Drugssmokkel, Bid, is er ook helemaal op ingesteld. “Het smokkelen van drugs in groenten is een oude methode, die nu weer gebruikt wordt”, zegt politie-inspecteur Dennis Becker tegenover de Times of Suriname. Groenten en fruit moeten het nu doen volgens het roulatiemodel van de drugsbazen. Kennelijk zijn er te veel aanhoudingen verricht bij de vorige methode. Het Bid-team maakt ook nu flinke slagen.

Onlangs nog is een groentehandelaar aangehouden. De man had ruim zeven kilo cocaïne verstopt tussen zijn legale waar. Pas nog is een Nederlander aangehouden die zo’n vier kilogram cocaïne verborgen had tussen een partij citroenen, noten en wat groente. “Men schakelt telkens over naar een andere methode”, aldus Becker. Voor de politie maakt het intussen weinig uit. Eenheden zijn ingesteld op alle mogelijke smokkelmethoden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.