Het eten van meer groenten en fruit kan rokers helpen om van het roken af te komen en dit ook vol te houden. Dat blijkt uit een recente studie van de universiteit van Buffalo.

De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in het tijdschrift Nicotine and Tobacco Research. Voor het onderzoek werden 1000 rokers van 25 jaar en ouder ondervraagd.

De rokers die het meeste groenten en fruit aten bleken een grotere kans te hebben om te stoppen met roken. Gemiddeld lukte dat ze in dertig dagen.

Door groenten en fruit te eten werd er minder gerookt en ze staken ook pas later op de dag een sigaret op. Het verband blijft ook overeind als er rekening wordt gehouden met geslacht, leeftijd, opleidingsniveau en inkomen van de proefpersonen.

Waarom groenten en fruit dit effect hebben is de wetenschappers nog niet duidelijk. Ze hebben hier wel ideeën over: “Het is mogelijk dat fruit en groente mensen een voldaan gevoel geven waardoor ze minder de behoefte voelen om te roken, aangezien rokers een gevoel van honger soms verwarren met het verlangen om te roken.”

Een andere verklaring is mogelijk het feit dat groenten en fruit de smaak van tabak niet versterken, misschien zelfs verslechteren.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.