PARAMARIBO – Het grootopperhoofd van de marron stam der Saramacaners, granman Belfon Aboikoni, is zeer verheugd met de aandacht die de ontwikkeling bevolking van het binnenland van Suriname krijgt op dit moment van president Desi Bouterse. Aboikoni ziet de reshuffeling van het huidige regeerteam als positief  omdat, naar zijn mening  de regeringsleider hiermee ook tracht te bewerkstelligen dat het onderwijs en de volksgezondheid in het binnenland landelijk op hetzelfde niveau wordt gebracht.

De binnenlandse gezagsdrager heeft verder graag dat de nieuwe ministers van Regionale Ontwikkeling, Onderwijs en Volksgezondheid zo snel als mogelijk een werkbezoek brengen aan de binnenlandse gezagsdragers voor het bespreken van de problematiek in die sectoren.

Aboikoni zegt dat het van groot belang is om prioriteit te verlenen aan het optimaliseren van de benodigde infrastructuur en faciliteiten in het binnenland. Daarnaast benadrukt hij het belang van gedegen huisvesting, gezonde drinkwater voorziening en voldoende elektriciteit ten behoeve van goed opgeleide kaders ten behoeve van het ontwikkelingswerk in het binnenland.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.