Governor Gillmore Hoefdraad ontvangt het eerste exemplaar van EFM Magazine van hoofdredacteur Rachel Parsan-Lalbiharie (foto: J. Frederiks)

“Dit is het juiste initiatief om te werken naar een hoger niveau van bewustzijn van Surinamers over de ontwikkelingen binnen de financiële en economische sector!” Dat zei President Gillmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname gistermiddag nadat hij het eerste exemplaar van EFM Magazine in ontvangst had genomen. De President gaf aan aangenaam verrast te zijn over het concept van het magazine en stelt het op prijs dat het nieuwe blad aandacht besteedt aan macro-economische en monetaire ontwikkelingen in Suriname. Hij heeft aangegeven dat dit een zeer positief initiatief is en is bereid zijn volledige ondersteuning te verlenen bij de komende edities van het magazine. Hoofdredacteur Rachel Parsan-Lalbiharie geeft aan dat zij ervoor heeft gekozen om het eerste exemplaar aan de Governor van de Centrale Bank aan te bieden omdat deze instantie een belangrijke rol speelt binnen de Surinaamse economie met betrekking tot het bepalen van haar monetair beleid en supervisie op de financiele sector. Dit stelt het bedrijfsleven in staat om planmatig te werk te gaan bij haar  bedrijfsvoering.  Voor de financiele sector is er reeds een wet toezicht Kredietwezen afgekondigd in november 2011 en verder zijn nog af te kondigen  de wet toezicht op op het verzekeringsbedrijf en de wet toezicht op de kapitaalmarkt. IR Publicaties & Evenementen richt zich met het EFM Magazine op managers, ondernemers, zelfstandige beroepsbeoefenaren, studenten en andere lezers die zakendoen in en met Suriname. EFM staat voor Economisch, Financieel en Management.   Uit marktonderzoek is gebleken dat er behoefte is aan relevante informatie over economische ontwikkelingen, de financiële stand van zaken in binnen- en buitenland en ontwikkelingen op de diverse managementgebieden. Met de officiële overhandiging van het eerste exemplaar is het EFM Magazine officieel geïntroduceerd en ligt deze vanaf 3 augustus in de winkels.

“EFM Magazine wil mensen op een overzichtelijke manier voorzien van informatie bij de bedrijfsvoering, bij het studeren maar tegelijkertijd ook aan het denken zetten zodat zij zich inzetten voor een betere leef- en werkomgeving” of kunnen inspelen op kansen, zei Parsan-Lalbiharie.

EFM Magazine is de eerste uitgave van IR Publicaties & Evenementen. Deze onderneming is in januari 2012 opgericht en verzorgt publicaties en evenementen met een informatief en educatief karakter. In het nieuwe magazine laat de uitgever Surinaamse ondernemers en managers informeren door verschillende Surinaamse deskundigen. Daarmee hoopt de uitgever bij te dragen aan de vorming, ontwikkeling en inspiratie van ondernemend Suriname. Ook voor studenten in het hoger beroepsonderwijs is EFM magazine een bron van goede, duidelijke informatie die zij kunnen gebruiken voor scripties, presentaties enzovoorts. EFM Magazine is vanaf 2 augustus elk kwartaal te koop voor 20 SRD, bij de boekhandels en enkele beter gesorteerde supermarkten. Via de uitgever kunnen geïnteresseerden ook een abonnement nemen.

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.