Goudzoekerspasje plaveit weg naar ordening

PARAMARIBO, 1 aug – Met de verstrekking van pasjes voor goudzoekers wordt de ordening van het binnenland definitief ingezet. Dit zegt voorzitter Gerold Dompig van de commissie Ordening Goudsector. De distributie van de pasjes, waarvoor betaald moet worden, gaat binnenkort van start. Er zijn nog wat ‘technische ‘ mankementen te overkomen.

Als die eenmaal achter de rug zijn, kan het echte werk beginnen. De goudzoekers van Snesie Kondré komen het eerst in aanmerking. De keus voor dit goudzoekerskamp is bewust gemaakt. “Snesie Kondré is de plek waar we zijn begonnen. Het doet me goed te zeggen dat we nu een betere relatie hebben met die jongens”, zegt Dompig tegenover ATV. Die ‘jongens’ stonden pakweg een jaar geleden nog behoorlijk vijandig tegenover de hele ordening.

De chaotische toestanden van toen lijken definitief voorbij. Zeker in dat opzicht geldt Snesie Kondré als symbool voor de ordening. Volgens Dompig moet die uiteindelijk naar alle kanten voordelig uitpakken. De overheid krijgt haar deel uit de productie. Aan de andere kant is er de zo begeerde ‘duurzame ontwikkeling.’ Voor de commissie is die ontwikkeling niets anders dan “economische en sociale vooruitgang.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.