Eliane Thompson-Herah loopt met 10,61 seconden Olympisch record

Elaine Thompson-Herah heeft zaterdag 31 juli bij de Olympische Spelen in Tokio, Japan, opnieuw de gouden medaille gewonnen op de 100 meter. De Jamaicaanse deed dat vijf jaar geleden in Rio de Janeiro ook al. Thompson zette een tijd neer van 10,61 seconden, een Olympisch record en de op een na beste tijd ooit op deze afstand bij de vrouwen.

Ook het zilver en brons gingen naar Jamaica. Shelly-Ann Fraser-Pryce werd tweede in 10,74 en Shericka Jackson derde in 10,76. De 34-jarige Fraser-Pryce won de 100 meter bij de Olympische Spelen van Peking (2008) en Londen (2012).

Voor het wereldrecord van Florence Griffith-Joyner uit 1988 kwam Thompson-Herah slechts twaalf honderdsten tekort, maar de Jamaicaanse mag zich na de Amerikaanse wel de snelste atlete op de 100 meter aller tijden noemen.

Thompson liep haar race op de veelbesproken Nike Dragonfly. De schoenen, ook wel bekend als de ‘superspikes’, zijn onderwerp van discussie in de atletiekwereld, omdat de benen van de atleten minder vermoeid aanvoelen door het schuim en het carbon in de schoen.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.