PARAMARIBO-Got Talent 2012 staat weer voor de deur. De eerste tv-show gaat morgen van start. In zes tv-shows zullen tien schoolteams met elkaar de creatieve strijd aangaan op het gebied van zang, dans en drama.

De tweede show is op 31 augustus, de derde op 7 september, de vierde op 14 september en de vijfde op 21 september. De zesde tevens laatste show is de finale. Die vindt plaats op 28 september.

Got Talent 2012 is een product van Telesur en Staatsolie. De eerste editie werd in 2008 gehouden. Aan deze talentencompetitie kunnen alle Surinaamse middelbare scholen meedoen.

Teams van zes scholieren, met ondersteuning van de school, medeschoolgenoten en deskundigen, ter beschikking gesteld door de organisatie, bereiden zich voor op het ontwikkelen van het talent van de scholieren. In showverband zullen zij op het podium hun talenten tonen aan publiek en jury. De shows worden live uitgezonden. Na een afvaltraject in de eerste vijf shows, zullen uiteindelijk twee scholen meedingen naar de hoofdprijs.

’Got Talent’ stimuleert volgens de organisatie jongeren om creatief hun talent te ontwikkelen. Aan eigenschappen zoals teambuilding, organisatievermogen, zelfvertrouwen en doelgerichtheid wordt in het traject ook aandacht besteed. De optredens zorgen voor aangenaam tijdverdrijf voor velen tijdens de grote schoolvakantie.

Voor elk optreden krijgen de scholenteams een creatieve opdracht die door middel van zang, dans, drama of een combinatie hiervan uitgevoerd moet worden. Ook dit jaar zal de jury bepalen wie over gaat naar de volgende ronde en wie uiteindelijk dus de ‘Got Talent 2012’-kampioen wordt. De winnende groep krijgt een som geld voor de school en er is een prijzenpakket voor de scholieren beschikbaar.

De shows, die om 19.00 uur beginnen, vinden plaats in de Anthony Sporthal. Een kaartje kost vijf Surinaamse dollar.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.