Google is van plan bedrijven te gaan overnemen om nieuwe patenten in handen te krijgen en de positie op de mobiele markt zo te verstevigen.

Dat wordt duidelijk uit een interview van Elsevier met Dave Sobota, hoofd overnames bij Google.

“We hebben een zeer goed gevulde kas”, aldus Sobota. Hij stelt dat dit geld ‘absoluut’ gebruikt zal worden voor overnames die specifiek gericht zijn op het verkrijgen van nieuwe patenten.

Google is niet blij met hoe het patentsysteem momenteel werkt, “maar omdat het nu eenmaal zo werkt, moeten we een robuuste portefeuille opbouwen” legt de medewerker van Google uit.

De zoekgigant nam eerder al Motorola Mobolity over. Dat bedrijf heeft ruim 20.000 patenten in handen die Google nu inzet in diverse rechtszaken. Sobota: “Eén van de redenen van die grote aankoop was de patentportefeuille.”

Op de mobiele markt is de afgelopen jaren een heuse patentoorlog ontstaan. Partijen als Microsoft, Google, Apple, Samsung en Nokia klagen elkaar aan vanwege patentschending. Google is het bedrijf achter het mobiele besturingssysteem Android dat vooral door Apple aangevallen wordt.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.