Google heeft nieuwe opties toegevoegd aan de Android Play Store die het moeilijker moeten maken om perongeluk in-app aankopen te doen. In de laatste versie van de Play Store hebben gebruikers de optie om elke keer dat er een in-app aankoop wordt gedaan een wachtwoord te vereisen, meldt Androidpolice.

Momenteel is dat maar eens in de dertig minuten nodig, waardoor het dus mogelijk is om een halfuur lang zonder beveiliging aankopen te doen. Daarnaast wordt voortaan bij de installatie van een app aangegeven of het mogelijk is om binnen de app aankopen te doen.

De aanpassingen moeten met name ouders beschermen tegen hoge rekeningen doordat hun kinderen onbewust in-app aankopen doen. Onlangs werd Google aangeklaagd door een New Yorkse vrouw,wiens zoontje voor 65,95 dollar aan in-app aankopen had gedaan. Dat was mogelijk omdat zij vlak daarvoor in dezelfde app zelf iets had aangeschaft.

Vorige maand gaf de Europese Commissie aan met Google en Apple om de tafel te willen gaan zitten om de risico’s van in-app aankopen te bespreken. Apple introduceerde eerder deze week al een melding waardoor het doen van in-app aankopen maar voor vijftien minuten mogelijk is zonder opnieuw het wachtwoord in te voeren.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.