PARAMARIBO-Tien scholen die participeren in het Happy Money Bee Spaarplan van Godo zullen op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december in het CCS deelnemen aan de voorronde van de Godo-musicalwedstrijd. Gisteren zijn in het CCS de generale repetities begonnen.

Godo wil met deze activiteit de scholen en in het bijzonder de leerlingen die meedoen aan het spaarplan van Godo een extra stimulans geven. De spelers in de musical zijn namelijk allemaal leerlingen die meedoen aan het schoolsparen via het Happy Money Bee Spaarplan van Godo. Zij worden voor het feit dat zij bij Godo sparen allemaal door de jubilerende Godobank getrakteerd op verjaardagscadeautjes.

De Godo-musicalwedstrijd wordt georganiseerd ter afsluiting van de jubileumactiviteiten van Godo, die op 10 december 2011 40 jaar bestond, alsook ter gelegenheid van het eerste lustrum van het Happy Money Bee Spaarplan (HMBS) van Godo.

De organisatie van de musicalwedstrijd ligt in handen van Stichting Projekten Christelijk Onderwijs Suriname. In de eerste helft van het jaar hebben ruim 60 HMBS-scholen deelgenomen aan workshops en meegedaan aan het schrijven van een musicalscript. Een jury beoordeelde de ingezonden scripts en selecteerde tien scholen die aan de hand van het script de musical mogen uitvoeren. De loting voor de volgorde van opvoering van de 10 musicals vond plaats op 5 november jl. in de Godo-bank. Op vrijdag 30 november zullen achtereenvolgens optreden:de Mariaschool, de Herman Jozefschool, de St. Thomas van Aquinoschool, de St. Agnesschool en de St. Ignatiusschool. Op zaterdag 1 december zijn de volgende scholen aan de beurt: de W.S.R. Ritfeldschool, de OS Mastklimmen, de Kangoeroeschool, de St. Jozefschool en de OS Tourtonne III.

De voorronde is op beide dagen van 17.00 tot 19.00 uur in de Eddy Wesselsgehoorzaal van het CCS. Tijdens de voorronde is er zowel op vrijdag als op zaterdag een prijs te winnen voor de school die het best zal aanvuren. De uitslag van de voorronde wordt op zaterdag 1 december om 19.00 uur bekendgemaakt. Vijf scholen zullen doorgaan naar de finalewedstrijd, die zal plaatsvinden op zondag 9 december, de owru yari van Godo, en wel van 17.00 tot 20.00 uur in de Congreshal.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.