Coöperatieve Spaar- en Kredietbank GODO had de vorige week in Pikin Slee een presentatie gehouden over de financieringsmogelijkheden die GODO kan bieden aan ondernemers. Het bezoek aan Boven – Suriname vond plaats in het kader van een project dat Tropenbos Suriname samen met een aantal lokale en internationale organisaties uitvoert.

Het project “Participatory Mapping, Ecosystem Service Assessment, and Resilience against climate change” wordt door Tropenbos uitgevoerd met onder andere de UNDP, Global Climate change Alliance, CELOS en de ministeries van LVV en RO.

Doel van het project is onder andere het traditionele systeem van zwerflandbouw aan te passen om beter voorbereid te zijn op de verwachte klimaatveranderingen.

Tegelijkertijd is het de bedoeling dat er meer mogelijkheden komen voor de bewoners van Pikin Slee om inkomsten te genereren. Pikin Slee is een dorp met ruim 3500 inwoners en is daarmee het op één na grootste dorp van Boven Suriname.

Er is gesproken over de mogelijkheden én de uitdagingen die Pikin Slee heeft als het gaat om productie, marketing en afzet van landbouwproducten. Een van de uitdagingen die men ondervindt is de grote afstand tussen het dorp en de stad waar producten worden afgezet.

Verder zijn de financieringsbehoeften van ongeveer 35 ondernemers verenigd in een collectief in kaart gebracht. Hoofdkapitein Wanze Eduards van Pikin Slee was ook aanwezig bij deze bijeenkomst en legde nadruk op het belang van economische groei voor het gebied en in het bijzonder voor Pikin Slee.

De bijeenkomst is naar tevredenheid van alle deelnemers afgesloten met vervolgafspraken voor de nabije toekomst en concrete stappen om het zakelijk klimaat voor de bewoners van Pikin Slee te verbeteren.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.