Vanaf deze week kunnen gebruikers van Gmail e-mails automatisch laten vertalen.

Dat schrijft het team van Gmail in een blog.

De automatische vertaaloptie voor e-mails bestond al langer in Google Labs, maar wordt vanaf woensdag geleidelijk wereldwijd uitgerold naar gebruikers. Boven iedere e-mail is dan een knop te vinden waarmee berichten vertaald kunnen worden.

Ook kunnen gebruikers ervoor kiezen bepaalde talen nooit te laten vertalen en andere talen juist automatisch zodra een mail in die taal binnenkomt.

Daarnaast worden nog twee andere functies aan Gmail toegevoegd. Zo zal de tekst voor tabbladen in browsers worden aangepast zodat beter duidelijk is hoeveel nieuwe berichten er zijn. Bovendien voert Google een nieuwe techniek in waarmee ongewenst voortslepende conversaties worden ‘verstopt’.

Als er een conversatie loopt tussen bijvoorbeeld tien verschillende personen die maar blijven antwoorden, kan een gebruiker aangeven het hele gesprek niet meer te willen volgen waardoor de conversatie in een aparte map belandt.

Diverse andere projecten die getest werden in Google Labs worden niet uitgerold en zullen vanaf woensdag stopgezet worden.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.