door Robin Rosario

PARAMARIBO – Louis Giskus, voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zegt dat je van een rebel (Ronnie Brunswijk) geen engel kan maken. Hij vertelt dat de SVB aanstaande zaterdag bij de wedstrijd tussen Inter Moengotapoe en Leo Victor in het Ronnie Brunswijkstadion te Moengo extra aandacht zal schenken aan het gedrag van Ronnie Brunswijk.

Deze is de vorige week door het tuchtcollege van de SVB veroordeeld tot een jaar schorsing van alle voetbalactiviteiten die op het veld plaatsvinden onder auspiciën van de SVB. Brunswijk zou zich erg misdragen hebben tegen de leden van het tuchtcollege twee weken geleden toen er een straf van zes maanden tegen hem werd geëist wegens het uitschelden van de assistent-scheidsrechter vorige maand in de wedstrijd tussen Inter Moengotapoe en Robinhood in Moengo.

Brunswijk ontkende de assistent-scheidsrechter uitgescholden te hebben maar wel een supporter van zijn club. Voor dat gedrag kreeg hij de rode kaart. Bij de behandeling van zijn zaak door het tuchtcollege ging Brunswijk door zijn dak toen de voorzitter van het college, Karel Zeefuik hem vermaande dat hij als DNA-lid een voorbeeldfiguur moet zijn.

Brunswijk zei niet door de voorzitter als een kleuter behandeld te willen worden en dat zijn bemoeienis met het voetballen niets te maken heeft met zijn politiek ambt. Hij heeft ondertussen beroep aangetekend tegen het vonnis. Het bestuur van de SVB moet volgens Giskus nog bij elkaar komen om het beroep in behandeling te nemen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.